Lär dig själv Anmälan Sagt om kurserna Sagt om Monica 21 boktips Kontakta oss Anlita en professionell copywriter

Låt proffsen lära dig att skriva säljande copy

Sällan har en copykurs haft så välmeriterade lärare som denna yrkesinriktade diplomutbildning Professionell copywriting – en 10-veckors distanskurs via webben för dig som skriver och vill utveckla dig i konsten att göra annonser, affischer, radioreklam, direktreklam, banners och integrerade kampanjer som verkligen fungerar.

De sextio kursbreven (sex per vecka) är skrivna av copyveteranen Christer Wiklander. Och som handledare under de tio veckorna har du den mångårigt erfarna copywritern Monica Rogstadius. Bättre handledare och kursbrevsförfattare kan du inte få!
Monica leder sedan flera år utbildningar i copywriting, bland annat Copy Crash Course, en 2-dagars workshop där hon utvecklar din förmåga att skriva och tänka som en professionell copywriter. Hon började redan 1983 på prisvinnande Collin & Forsman (som sedan blev Forsman & Bodenfors).
Christer har belönats med 7 Guldägg, 9 Silverägg och femtio svenska och internationella utmärkelser. Han började 1968 som assistent till reklamlegenden Leon Nordin. Det ger honom – och nu dig – en unik inblick i tänkandet bakom reklam i den absoluta frontlinjen.


Så här säger deltagare och diplomander:

Johan Lenkel  

– Kursupplägget är bra. Kände igen mig väldigt väl när det beskrevs hur en copy tänker och lever med sitt ”kall”. Även inlämningsuppgifterna var bra. Monicas feedback var nyanserad och objektiv. Kul att läsa vad kurskamraterna tycker också.
Johan Lenkel, kommunikatör, Länsförsäkringar, Stockholm.


Vivi Lindbergh  

– Inlämningsuppgifterna var väl avvägda och kom i lagom takt. Feedbacken från Monica och klasskamraterna var till mycket stor hjälp! Frustrerande och inpirerande när någon är så otroligt mycket mer begåvad än jag :-)
Vivianne Lindbergh, Karolinska Universitetssjukhuset, Stockholm.


Anna Granlund  

– Otroligt omväxlande kursbrev. Den trevliga samtalstonen (lugnande, uppmuntrande, personlig) lyfte breven ännu ett snäpp. Den feedback man fick var väldigt bra, konkret, matnyttig. Jag har verkligen förstått vad jag gjort fel, och fått flera aha-upplevelser under resans gång. Jag har också lärt mig mycket av att läsa den feedback som andra fått.
Anna Granlund, förlagsredaktör, Liber, Stockholm.

– Ett stort tack för tio kursveckor fyllda med aha-upplevelser. Två saker jag direkt fått nytta och användning av är konsten att ta fram det viktigaste i en text och hur man når fram till läsaren på ett effektivare sätt. Magnus Johansson, översättare, Göteborg.

Åsa Backman  

– De övningar vi hade var bra. Jag skulle gärna vilja ha flera i veckan! Monica har varit kanon och givit bra kommentarer och feedback. Även den feedback jag fick från klasskamraterna var absolut till nytta.
Åsa Backman, Marketing Communications, Sandvik Coromant, Sandviken.


Per Mattiasson  

– Det bästa med kursbreven är att de skiljer sig åt. Hade varit tråkigt om allt varit stöpt i en exakt form. Skruvat & Rakt var det enskilt viktigaste brevet för mig. Monicas feedback var jättebra.
Per Mattiasson, marknadschef, Stora Höga.


Monika Sidén  

– En stor del handlar om att skriva kort, konkret och koncist och det har jag nytta av i mitt jobb. Väldigt bra och uppmuntande ton i kursbreven. Övningarna var vältajmade. Och kurskamraterna seriösa och kreativa. I stort var feedbacken till nytta. Intressant att se allas lösningar.
Monika Sidén, kommunikatör/projektledare, Utbildningsförvaltningen, Stockholms stad.


Sandra Hvarfner  

– Tack för tio mycket lärorika veckor. Ni har hjälpt mig ett steg närmare mitt drömyrke. Framför allt har jag insett vikten av att skala av texter så att bara det absolut viktigaste är kvar. Detta visste jag visserligen tidigare men C och M lärde mig att granska mina texter ännu hårdare.
Sandra Hvarfner, kursdeltagare HT09, Stockholm.


Caroline Hansson  

– Ett stort tack för några lustfyllda, glada & givande veckor. En ynnest att ha fått delta i den kreativa ormgropen. Ett extra stort tack till Monica som baxat oss igenom kursen. Övningarna och Monicas feedback var kanon.
Caroline Hansson, Kommunikatura, Lund.


Pernilla Elmquist  

– Skrivövningarna var mest givande. Feedbacken från Monica har varit jättebra och hjälpsam. Även den från klasskamraterna.
Pernilla J Elmquist, copywriter/journalist/manusförfattare/regissör, Tinroof Produktion, Malmö.


Maria Persson  

– Stort beröm till Christer och Monica! Min tillit till mitt skrivande har stärkts. Jag kan rentav säga att jag kan skriva bättre nu, 10 veckor senare. Jag är i vilket fall mer medveten och närvarande i varje text, rad och ord.
Maria Persson, kursdeltagare VT09, Ängelholm.


Eva Ödell Franzén  

– Alla små skrivuppgifter var otroligt stimulerande och valet av de större kampanjuppgifterna var bra. Återkopplingen från och diskussionerna med övriga kursdeltagare var mycket givande, liksom feedbacken från Monica. Det handlar om att reflektera över vad man gör och bli medveten om sina val, från hela idén till minsta ordval, och där har feedbackarbetet (både ge och ta) varit oerhört nyttigt.
Eva Ödell Franzén, informationsansvarig, Opsis, Furulund.


Ninja Claesson  

– Det känns verkligen som om Christer och Monica har tagit sig tid till att lusläsa ens arbete och ge feedback därefter. Man fick chansen att arbeta både för fiktiva uppdragsgivare och ett existerande företag som man kunde välja själv. Ett varierande och roligt arbete! Feedback från andra kursdeltagare var också givande att ge och att få, man fick en annan vinkling av sitt eget arbete.
Ninja Claesson, Diplomerad copywriter VT09 och SEO-tekniker, Borås.

– Christer är den bäste inspiratör jag träffat på. Monica är en mycket bra granskare. Tillsammans är de ett toppenteam! Ulf Bergström, Diplomerad copywriter VT09, Falun.

Andreas Vaktel  

– När jag började kursen, hade jag den inställningen att jag redan kunde skriva ganska ”bra”. Nu har jag insett att det finns (åtminstone två) människor som är ännu klurigare och ännu vassare när det gäller att hitta de där detaljerna som får en att utbrista Eureka!
Andreas Vaktel, diplomerad copywriter VT09, AP&T, Blidsberg.


Anna Björlin  

– En givande och bra genomförd kurs! Jag tycker alla övningar varit givande. Det har också varit intressant att se vad kurskompisarna skrivit.
Anna Björlin, PR-konsult, Peach PR, Sigtuna.


Maria Lavonius  

– Inlämningsuppgifterna var tuffa, men också så himla roliga att utmana sig själv med. Timmarna flög förbi. SVÅRT men efteråt, SKÖNT, som ett pass i längdåkningsspåret för hjärnan...
Maria Lavonius, projektledare Hälsinge Utbildning och egenföretagare.


Madelinne  

Tack för all uppmuntran, alla era positiva ord och all konstruktiv kritik! Jag har nog aldrig haft en så givande och inspirerande vår. Personligen har kursen gett mig början på ett självförtroende inom ett område jag tycker är oerhört spännande, intressant och roligt. Yrkesmässigt har den gett mig konkreta arbetsprover och en väldig massa nyttig och användbar kunskap.
Madelinne Hemgren, Diplomerad copywriter VT09, Stockholm.


Martin Pettersson  

– Christer och Monica har satt ihop en kurs med bra innehåll och förmedlat det på ett sätt som inspirerar och motiverar. Kursen kändes både bred och fördjupande på samma gång. Just bredden har gjort kursen kul. Var ska jag annars få träning i att skriva en sångtext om kor och mjölkning till exempel?
Martin Pettersson, Art Director, Findus Sverige, Bjuv
.


Malin Haglund  

– Personligen har kursen gett mig väldigt mycket. Jag har en annan syn på det skrivna ordet och tekniken kring skrivandet. Jag har berikats av en kunskap som jag alltid kommer att ha nytta av oavsett vad jag kommer att göra. Kursbreven har helt klart förgyllt min dag. Det har slagit mig hur mycket psykologi som är invävt i det här yrket, vilket gör det ännu mer intressant.
Malin Haglund, Diplomerad copywriter VT09, kommunikatör, Länsförsäkringar Bank, Stockholm.


Nerina Bersán  

– Christer och Monica har varit till oerhört stor hjälp, och oavsett hur ”töntig” och ”borta” jag känt mig så har de hela tiden fått mig att känna mig ”rätt” ändå.
Nerina Bersán, Diplomerad copywriter VT09, Nerinas Idé&Textproduktion, Avesta.


– Vi har världens mest underbara jobb – att tända stjärnor. Christer Wiklander & Monica Rogstadius.


Gör slag i saken och anmäl dig här och nu,
medan det finns plats kvar.


Missa inte din chans att komma med och höja din egen nivå på reklamskrivande. Är det något du tvekar över, är du välkommen att ringa och prata direkt med din handledare Monica Rogstadius på 070-413 98 14.

Alster Marknad och Reklam     Grevgatan 43     114 53 Stockholm
070-413 98 14     monica@alster.nu